fbpx

info@doggies.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev & få 10% på din næste ordre

Gratis fragt på ordre over 499 kr.

10 ting din hund ikke må få

Vi ved det kan være fristende, at dele din mad med din hund eller om ikke andet give den dine rester. Men det er vigtigt du er opmærksom og passer på! Der er nemlig en række fødevarer som ikke er godt for din bedste ven og nogle kan være decideret farlige. Nogle fødevarer kan din hund selvfølgelig godt tåle i små mængder, men læs med her og få et bedre indblik i hvad du ikke må give til din hund.

Alkohol er forhåbentlig indlysende, at du ikke skal give til din hund. Alkohol påvirker din hund på præcis samme måde som på mennesker – dog bare meget kraftigere, da hunde er mindre end mennesker. Selv de mindste mængder af alle former for alkohol, kan få din hund til at kaste op.

Nødder, dette gælder især macadamianødder og valnødder, som er giftige for hunde og indtaget af nødder kan medfører alt fra opkast til lammelser og i værste tilfælde død. Din hund kan miste balanceevnen, kaste op eller få feber og disse symptomer viser sig oftes inden for de første 12 timer.

10 ting din hund ikke må få 1
10 ting din hund ikke må få 2

Slik, selvom vi nok alle sætter pris på et lille stykke slik i ny og næ, skal du ikke give det til din hund. Slik indeholder et stof ved navn xylitol, som foresager et alvorligt fald i hundens blodsukker-niveau. Hvis din hund indtager xylitol, kan det medføre at hunden mister kordinationsevnen og få anfald – i form af opkast, ryste, sløvhed og i værste tilfælde få kramper og blive bevidstløs.

Chokolade kommer vi heller ikke uden om. Chokolade er skadelig for din hund og er desværre tit årsag til at hunde skal en tur forbi dyrelægen. Chokolade indeholder et stof ved navn theobromin, som selv i meget små mængder kan være skadelig for din hund. Det er vigtigt at huske, at jo mørkere chokoladen er, desto farligere er den. Faktisk er 10 gram 70% chokolade nok til at hunden for forgiftning og 30 gram kan være nok til at slå en hund på 15 kilo ihjel. Når din hund bliver udsat for theobromin, kan det få hjertet til at slå hurtigere og føre til hjerteanfald.

Kaffe og te indeholder begge koffein, som vil påvirke din hunds centravnervesystem. Det kan resultere i, at hunden kan kaste op, blive rastløs, muskelsetrin og hjerteproblemer. Te og cola indeholder, ligesom chokolade, stoffet theobromin.

Vindruer og rosiner kan i nogle tilfælde medføre maveproblemer og alvorlige nyreproblemer. Det vides ikke med sikkerhed om det skyldes særlige stoffer i rosiner og vindruer eller om det er sprøjtegift. Derfor anbefaler vi, at du ikke giver din hund vindruer eller rosiner.

Løg og hvidløg kan forårsage vejrtræknigsproblemer og blodmangel, da de indeholder et stof som kan ødelægge din hunds røde blodlegemer. Det kan komme som en overraskelse for det fleste.

Tomater og tomatplanter kan forgifte din hund. Nogle af de symptomer der kan forekomme er, besværet vejrtrækning, savlen, opkast, kolik, forstoppelse og diarre.

Avocado indeholder et giftigt stof persin, der findes i frugtkødet, stenen og planten, som er farlig for hunde såvel som andre dyr. Ved indtagelser af avocado kan din hund få symptomer som diarre, opkast, vejrtrækningsproblemer og hjerterytmeforstyrelser. I værste tilfælde kan persin give akut celledød i mælkekirtlerne og i hjertemuskelaturen.

Dej kan føre til, at din hunds tarme bliver drejet rundt, som kan resultere i meget voldsomme mavesmerter for hunden samt kramper, diarre og opkast. Det kan i værste tilfælde ende med en akutoperation.

Vi skal gøre meget opmærksom på, at ikke 2 hunde er ens. Der kan derfor opstå situationer hvor nogle hunde, godt kan tåle en af ovenstående madvarer, uden der vil opstå problemer.

Du skal altid gå med det udgangspunkt, at de madvarer vi har skrevet om her, er potentiel giftige for din hund. Undersøg altid grundigt om din hund kan tåle den madvarer du har tænkt dig at give den. Derfor anbefaler vi altid at du kun giver din hund korrekt foder og godbidder, hvis din hund skal forkæles.

Skriv et svar

© Doggies 2020