fbpx
Shopping Cart

Coronavirus og din hund

Vi forestiller os at du nok er ret interesseret i, at vide om du skal være bekymret for Coronavirussen og din hund. Selvom Coronavirussen oprindeligt kommer fra dyr, så er der i øjeblikket ingen beviser for, at familiedyr, herunder hunde, kan blive smittet af Coronavirussen eller sprede virussen til mennesker. Det skal dog siges, at der endnu ikke særlig meget viden på netop dette område.

Der er teoretisk set en mulighed for, at kunne blive smittet indirekte fra din hund. Dette kan hvis en smittet person har hostet eller nyst på pelsen af din hund. Derfor anbefales det, at du er opmærksom på hygiejnen selvom du har kontakt med dyr.

Vi skal dog nævne, at der trods ovenstående, ikke er nogle tilfælde hvor hunde er blevet smittet med Coronavirus, ligesom der fortsat ikke er nogle tilfælde, hvor mennesker er blevet smittet af hunde.

WHO (World Health Organisation) har udtalt, at det meget tvivlsomt at hunde kan overføre COVID-19 fra hund til menneske eller fra ét menneske til et andet. Den udtalelse er alle hundejer selvfølgelig rigtig glade for.

Det vi prøver at formidle er, at du ikke skal gå og være nervøs! Der er fortsat ingen tilfælde i verden, hvor en hund er testet 100% positiv for COVID-19.

Du kan godt lade andre personer passe din hund, det anbefales dog, at personen, der skal lufte din hund, bærer handsker og anvender almindelig hygiejne. Vi henviser altid til de til enhver tid gældende retningslinjer og påbud fra Sundhedstyrelsen.

Skriv et svar